Sykkelferie med familien? Her er 5 flotte turforslag!

Verden har de siste månedene blitt satt på prøve og selv her i landet har vi innført en rekke frihetsinnskrekende tiltak. Likevel er vi utrolig priveligerte som kan kalle Norges storslåtte natur for vårt hjem. Fra åpne vidder til dype daler og alpine tinder – Norge byr på hele spekteret, og i sommer kan du oppleve det fra sykkelen!

Glitterheim – I hjertet av Jotunheimen

Ved foten av norges nest høyste fjell ligger DNT-hytten Glitterheim. Fra Ransverk sykler man drøye 3 mil inn den nydelige Veodalen mot hjertet av Jotunheimen. Det er mulig å leie sykkel og/eller tilhenger ved Ransverk og man kan velge å enten sove på hytta eller telte når man kommer fram. Det er også mulig å kjøre helt inn til Grønbua og parkere der, da er det kun 8,4 km inn til hytta.

Glittertind i solnedgang

Fra Glitterheim har man flere nydelige dagsturer til 2000 metere i området og dalene omkring. Nautgardstind, Glittertind og Memurutindene ruver over hytta, og både Besseggen og spiterstulen er innen rekkevidde.

Rallarvegen – Høyfjellsnorge på sitt beste

Denne klassiske turen har flere ganger blitt kåret til Norges nydeligste sykkeltur og blir besøkt av omlag 25000 mennesker hvert år. Veien ble brukt av Rallerne til å frakte materialer da de bygde Bergensbanen for over 100 år siden, og det er mye spennende historie langs den 81km lange ruten fra Haugastøl i øst til Flåm i vest.

Ruten går rett forbi Finse 1222 der man virkelig får se noe av det flotteste høyfjellsnorge har å by på med Hardangerjøkulen i bakgrunnen. En fordel med denne turen er at den kan tas etappevis da toget stopper flere steder på vegen, og det er dermed lett å gjøre endringer underveis. Merk at det er særdeles mye snø på Hardangervidda i år, og Rallarveien vil trolig ikke være moden for sykling før månedskiftet juni/juli.

Helgelandskysten – Øyparadis med nydelige strender

Dette er en av de flotteste kystveiene i landet preget av strender med kritthvit sand, alpine fjell og vakker skjærgård. Normalt er heller ikke spesielt folksomt selv om økt pågang er å forvente i sommer. Det finnes en rekke ferger man kan ta for å dra på øyhopping og det er i tillegg aktører som kan frakte basjen din rundt så du kanplanlegge for de kjente severdighetene som Torghatte, De Syv Søstre m. m.

 Gubrandsdalen – I Per Gynts rike

Ved Gålå vest for Ringebu er det fine muligheter for tursykling på rundt 1000 meters høyde. DNT har laget en løype rundt Vendalsvannet som viser noe av det flotteste Per Gynt Veien har å by på. Ruten er ca 38km lang og er beskrevet i detalj her: https://ut.no/turforslag/115262. Er tips med små barn er å starte turen fra Toftesetra, da er ruten kun 23 km lang.

Atlanterhavsveien – I Neptuns verden

Vest for Kristiansund på Norvestlandet går den ikoniske Atlanterhavsveien med spektakulære broer og bølger på begge sider. Det er totalt 8 broer som forbinder en rekke mindre øyer i et av Norges mest værharde området! Likevel kan man få fantastisk vær her sommerstid. Kristiandsund er et fint utgangpunkt der man kan ta en kort busstur gjennom Atlanderhavstunnelen og så sykle videre langs kysten til Karvag der kystveien begynner for alvor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *